Kickbike route Nes-Ballum

U gaat links de straat in en op het kruispunt naar links. U komt voorbij de kakebienen*.

Vervolg deze weg en de eerste afslag buiten het dorp, na het bos, gaat u rechts. Westerpad. Het fietspad leidt u door het bos en eindigt bij het strand. Hier vindt u Ameland Adventure en Outdoor Ameland Beach ( links op het strand )

Voor het strand waar u links gaat richting Ballum.

Door de duinen komt u bij de Ballummerblinkert met een uitkijkpunt.* U gaat rechtdoor.

De eerst volgende afslag naar links neemt u, het tjellingspad. U komt achter camping Roosduinen uit waar u rechts gaat en daarna links en gaat richting Ballum. U komt zo ook langs vliegveld Ballum*.

Bij de rotonde Ballum aangekomen gaat u rechts. Vervolg uw weg waarna u de 2de afslag links neemt de pietje miedeweg op.

Het eerste fietspad links, galgeslootpad, is voor u, tot u op de looweg komt en daar gaat u rechtsaf tot u in Ballum aankomt. Rechts voor u het gemeentehuis*. Hier gaat u links en meteen weer rechts de Smitteweg op.

U komt langs de manege en de bierbrouwerij*, rijd door tot de Ballumerbocht. Hier kunt u een kijkje nemen bij de dijkwachters* en de reddingsboot* van de KNRM die daar gevestigd is.

U gaat langs de wad-kant terug naar Nes. Op de pier aangekomen kunt u nu naar links, maar u kunt ook achter het restaurant en de fietsverhuur, de oude steiger bezoeken met de rondvaartboten.* Deze gaan naar zeehonden/schelpenbanken en te vissen.

Naar Nes terug komt u aan bij de rotonde en gaat hier rechts. Nu rijd u op de rondweg Nes. Zo komt u door de Vleyen*, recreatiegebied.  langs de Kardinaal de Jongschool ( links ) en Outdoor Ameland Klimpark & Paintball ( rechts ). Op de T-splitsing (na de waterpartijen) waar u links of rechts kan houdt u links aan, volgende T- splitsing naar links en komt zo langs achterkant van het natuurcentrum* en bij de molen langs. Na de molen* gaat u rechts, zo komt u midden in het dorp uit. Na de Hubo, rechts met de weg mee. Op het volgende kruispunt links en zo komt u bij vertrekpunt, kickbike-ameland uit.

U kunt stopen bij * dit zijn, gebouwen, beelden of andere interessante dingen.(deze route is zonder stops ca. 50 min.)